Salong otsib flamenkokultuuri juuri

11.11.2009
Altia Eesti esitleb:
14. november kell 19 Mustpeade maja
SALONG - õdus, stiilne, loominguline
MADRID 1895


KRISTO KÄO kitarr
MARIA RÄÄK flamenkotantsija
RIHO RIDBECK löökpillid, laul

Stiil LIIVIKA PÕVAT-STRAUS
Video GERD TAMMIST

Koostöös: Pagaripoisid, stiilifotograaf Sven Tupits, Carmen Catering

See õhtu näitab muusikas, tantsus ja olustikupildis flamenkokultuuri sündi 19. sajandi lõpu Hispaanias ning otsib selle juuri keskajas.

Mustpeade maja Valgesse saali kujundatud salongis on publikule kaetud laudadel suupisted ning joogid (sisalduvad piletihinnas).

Kava koosneb erinevate ajastute hispaania muusikast, mis on oma jälje jätnud flamenkokultuuri arengusse või ongi otsapidi flamenkosse sulandunud.
Hispaania heliloojate loomingus on tihti eelistatud just Andaluusia kõlad - nii kõlavad meie kavas Fransisco Tarrega ja Isaac Albenize teosed ning samuti Federico Garcia Lorca laulud. Laul, tants ja kitarr on hispaania muusika kolm vaala ja kui siia lisada veel löökpillid, on võimalik igast muusikapalast Andaluusia vaim välja võluda.
XIX sajandi lõppu peetakse flamenko kuldajaks, kuid tegelikult jätkub see kuldaeg ka tänapäeval - nii palju flamenkoklubisid ja hobitantsijaid kui praegusel ajal pole ilmselt kunagi varem olnud. Vastust sellele, kuidas see stiil tekkis ja miks see nii populaarseks on muutunud, kontsert otsibki.

Kõlab heliloojate Milan, Narvaez, Sanz, Tarrega, Lorca, Albeniz looming ja rohkesti rahvamuusikat.

Sari “Salong” annab publikule täiusliku ja ainulaadse võimaluse ajastusse sisse minna. Kui tavaliselt vaadatakse ühest ajastust filmi või kuulatakse muusikat, siis selles sarjas saab ajastule iseloomulikud komponendid kõik koos kätte. Ja veel koos tolle kandi suupistetega! Oluline ka see, et suhtlemine esinejate ja publiku vahel toimub ka vesteldes ja kommenteerides – tõelises salongiõhkkonnas.




Tallinna Filharmoonia – elamus väärt kontserdist!
Pressiesindaja Heili Vaus-Tamm
Tel: 525 6322
heili.vaus-tamm@hotmail.com
http://www.filharmoonia.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv