MAAILMA HINNATUIMA AKORDIONIVIRTUOOSI MIKA VÄYRYNENI KONTSERT

11.01.2010
14. jaanuar kell 19.00 Mustpeade majas
VIRTUOOSID - Mika Väyrynen

Tallinna Kammerorkester

Dirigent ja solist Mikk Murdvee

Kavas:
(arr.) Jorma Panula (s. 1930) Kansansäveliä Etelä-Pohjanmaalta (Rahvaviise Lõuna-Põhjamaalt)
Paavo Korpijaakko Metamorphoses (esiettekanne, solist Mika Väyrynen)
Mihkel Kerem Lament vioolale (originaalis tšellole) ja keelpilliorkestrile - vioolaversiooni esiettekanne (solist Mikk Murdvee)
Edvard Grieg Süit Holbergi aegadest

Tallinna Kammerorkestri uuenenud koosseisu ja maailma tänase päeva hinnatuima akordionivirtuoosi Mika Väyryneni kontsert. Harukordse energia ja värskusega kava, kus nii solistid, dirigent kui ka heliloojad Eestist ja Soomest (Mihkel Kerem ja Paavo Korpijaakko) on noored mehed. Kaks teost on kontserdil esiettekandes!

Mika Väyrynen oli interpreet, kelle esituses jõudis 2007. aastal selline pill nagu akordion esimest korda akadeemilise muusika hinnatuimasse saali – üle 100 aasta vanusesse Musikvereini Kuldsesse saali. Meie kontserdile tuleb Väyrynen Korpijaakko teosega, millel mängis ka esiettekande. Samuti on teda palutud esimesena ette kanda paljude kuulsate heliloojate akordioni-kontserte – sealhulgas ka Erkki-Sven Tüüri Prophecy, Kontserti akordionile ja sümfooniaorkestrile aastal 2007. Interpreet on võitnud 8 rahvusvahelist auhinda, esinenud kogu maailmas tuntuimate orkestritega ja suurimatel festivalidel. Lisaks interpreedi- ja õpetajatööle on Väyrynen Korea võitluskunsti Haedong Kumdo instruktor ja 3. astme Musta Vöö omanik.

Tallinna Filharmoonia – elamus väärt kontserdist!

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv