Kalamehi oodatakse Äntu Triibule

04.02.2010
Eesti valdade talimängude finaalvõistluste mõnusa vahepalana toimub 28. veebruaril Väike-Maarja vallas talvine kalapüügivõistlus "Äntu Triibu 2010".

Väike-Maarja valla ja Rakvere spordikeskuse koostöös peetav avalik võistlus toimub kella 11-15 Äntu Valgejärvel, mis asub vallakeskusest 7 km Jõgeva poole. Võistlema ja loodusesse uudistama on oodatud kõik huvilised. Külmad ilmad on tekitanud järvele ka korraliku jääkatte, mida väike sula enam ei lõhu.

Auhinnad panevad parematele välja Väike-Maarja vald, Rakvere Spordikeskus ja Eestimaa spordiliit Jõud, kes hoolitseb ühtlasi medalite eest ning on kogu ettevalmistust nõu ja jõuga toetanud.

"Äntu järvistik pakub loodusenautlejatele kordumatuid elamusi ja seda eriti talveperioodil," lausus kalapüügivõistluse initsiaator, Rakvere Spordikeskuse direktori asetäitja Allan Jaakus. "Suvel pole seal soovitav looduseradadelt kõrvale põigata, kuivõrd kant on üsna rästikute rohke."

Jaakus tänas ühtlasi Väike-Maarja vallavanemat Urmas Tamme, kes uuest välja käidud ideest - korraldada vallas kalapüügivõistlus - huviga kinni haaras.

Võistluse reeglid

Võistlus on kõigile tasuta.
Registreerimine algab üks tund enne võistluse algust Äntu Valgejärve parklas (maanteel on suunav silt). Parklast järveni on sadakond meetrit.

Püük toimub kogu järvealal, järv ise ei ole kuigi suur. Püüda võib ühe õngega korraga (taliõng ühe kirptirguga, mida söödastatakse sääsevastsega). Sikutiga ja eluskaladega püük on keelatud.

Arvesse lähevad ainult ahvenad ehk rahvakeeli triibud. Võidab see, kes saab suurima kaalu ahvenaid nelja tunni jooksul. Eriauhind on Rakvere Spordikeskuse poolt suurimale ahvenale, lisaks loosiauhinnad.

Väga külma ilma korral võidakse võistlusaega lühendada. Suurematele abivajajatele on kohapeal olemas tasuta sääsevastsed ehk sööt ahvenale, samuti püügi jaoks tagavaraosasid ning jääpuur.

Kõik võistlejad on jääl omal vastutusel, soovitav on selga panna ilmale kohane riietus ning jalga vettpidavad jalanõud.

Lisainfo: Allan Jaakus, tel. 507 2182, 327 8203

Varustusest

Talipüügi võistlustel kuulub varustusse talipüügiõng (vajadusel rulliga) koos jõhvi või nööriga, mille otsas kirptirk. Viimane koosneb tinasulamitest ja konksust ning söödastatakse enamasti sääsevastsega. Samas ei ole soovitav lisada kirptirgule mittelooduslikke osasid (välja arvatud tinaosa ise). Selle mõõdud ei tohiks ületata 15 mm, millele lisandub üks konks. Kasutada võib ka tina - konks eemal asetsevat versiooni (ahvena püügil ei taha selline rakendus efektiivne olla).

Äntu Valgejärvest

Äntu Valgejärv (Valgjärv, Paralepetsa järv) on 1,4 ha suur ja kuni 8 m sügav. Selle allikatoitelise järve vesi on väga läbipaistev (6,1-6,8 m) ja heleroheline, kohati valge.

Kaldad on õõtsikulised, vee­ piiril kasvab pilliroog. Vees leidub valget vesiroosi ja penikeelt, kaladest haugi, ahvenat, särge. Mõned päevad tagasi tehtud kontrollpüük andis kümnekonna minutiga kaheksa ilusates värvides ahvenat.


Rakvere Spordikeskus
Kastani 12, Rakvere
tel: +372 327 8200
info@rakverespordikeskus.ee
http://www.rakverespordikeskus.ee

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"Väga ilus linn on Rakvere! (5.0)" Anna hinnang

Rakvere, Lääne-Virumaa

Rakvere, Lääne-Virumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv