Setomaa Turismitalo tegemised Mais 2010

08.06.2010
Mai kuu alguses külastas Setomaa Turismitalo Poola TV võttegrupp koos kuulsa Poola telekoka Robert Maklowicziga, kes oli oma saate tarvis Eestimaa eripaigust ja eesti köögist inspiratsiooni ammutamas. Setomaa Turismitalos sai võttegrupp kuulata-vaadata UNESCO pärandnimekirja kantud seto leelot leelokoori „Hõpõhelmete“ esituses, maitsta talu köögis valmistatud traditsioonilisi seto sööke ning ammutada uusi saunakogemusi kuumaks köetud suitsusaunast.
Kas ja millist inspiratsiooni pakkusid telekokale kuuma sauna, leelo ja seto söögi kombinatsioon, jääb meile teadmata, kuid loodame, et vähemasti leelo jõuab ka Poola televaatajate ekraanile ning ka koka inspiratiivsed katsetused seto köögi ainest pakuvad kulinaariasõbrale nii mõnegi põneva elamuse.

Mai kuu lõpus külastas Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves lõunapiiri ja astus muuhulgas läbi ka Setomaa Turismitalost, et siin koos saatjaskonnaga keha kinnitada. Mitmel korral talust mööda sõitnud ning Meremäe mäe otsas 2007 Seto Kuningriiki väisanud president leidis võimaluse seekord lähemalt tutvust teha ka meie talu kompleksiga. Omavahelises vestluses avaldas president arvamust, et setodel võiks ka Tallinnas olla ühine esindatus. Setomaa Turismitalo perenaine Laivi Mesikäpp nendib siinkohal, et sellise esindatuse jaoks on veelgi enam nii turismiettevõtjate, käsitööliste kui toidupakkujate hulgas vajalik edendada koostööd nii piirkondlikult kui ka kogukonna siseselt.
Setomaa Turismitalo on eelnevalt külastanud nii presidendid Arnold Rüütel kui ka Lennart Meri, kes külastas talu eraviisiliselt.

Mai kuus jõudis lõpule tenniseväljaku renoveerimine, mille käigus paigaldati väljakule kunstmurukate. Nüüd on kõigil spordisõpradel võimalus oma kriglikku tennisehuvi maandada ka Setomaa Turismitalo tenniseväljakul.

Mai kuu oli alguseks ka uuele koostöösuhtele - nüüdsest on talus saadaval veiniekspert Rein Kasela soovitatud kvaliteetveinid. Veinisõpradele pakume veini nii pokaali kui pudeliga. Valik ei ole küll suur, kuid see eest hea – sõbraliku hinnaga kvaliteetveinid, mida poest ei leia ning mis linnaavarustes kordi kallimad, ootavad veinisõpru nüüdsest ka talus.

Koostööprojekt MTÜ Setomaa Tulevikuga sai elujõuliseks mai kuu lõpul: MTÜ Setomaa Tulevik alustas talu territooriumile SetoLaste Mängumaa I etapi rajamisega. I etapi käigus valmivad ajaviite atraktsioonid nii pere kõige väiksematele kui ka juba veidi suurematele. Järve suuruse tiigi ümber rajatavad istekohad annavad veel täiendava võimaluse veeta aega kvaliteetselt, perekeskselt või kasvõi olla isekeskis iseendaga ning silmitseda ümbritsevat veidi eemalt. Siiani on Setomaal puudunud koht, kus perekonnaga koos saaks mõnusasti aega veeta, kus oleks olemas kasvõi hädavajalik väikelapse söötmiseks ja potitamiseks ning kust saab ühtaegu rahulikult lubada omale väikest vahepala lapse mängimise ajal raamatu lugemise, kaasa võetud kästiöö valmistamise või talukohvikust ostetud tassi kohvi joomisega. Nüüd on kõik elust mõnu tundmiseks ka kohalikule elanikkonnale vaid käega katsutavas kauguses.
Mänguväljaku I etapi valmimine on planeeritud juuni kuu esimesse poolde. Teavitame kõiki asjast huvitatuid ka avamispeost!

Hooaeg on algas sedakorda mai keskel, küll veidi hilisemalt, kui paar aastat tagasi, kuid see-eest väga aktiivselt. Seoses sellega otsime jätkuvalt oma meeskonda hooajaks kokka. Kui Sina tead kedagi, kes teab kedagi, siis ole hea – anna info edasi! Asjaga on juba väga KIIRE!

KIIRUSTA! Veel on võimalus broneerida paari vaba nädalavahetust suvepäevadeks või mõneks muuks koosviibimiseks. Vaata lähemalt SIIT

skoor

4.5

Viimane kommentaar:

"Olin kah sel ajal talus, kui Võsa Nulgas peatunud rahvas ruigas ja lasi lastel teha, mida need heaks arvasid. No õudukas ja nüüd tulevad... (4.0)" Anna hinnang

Kalatsova küla, Meremäe vald, Võrumaa www.setotalu.ee näita numbrit

Kalatsova küla, Meremäe vald, Võrumaa www.setotalu.ee näita numbrit

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv