Paides tähistati rahvakalendri tähtpäeva

18.10.2010
Paide Kultuurikeskuses tähistati rahvakalendri tähtpäeva "Kolletamispäeva", kus külastajad said osaled eksperimentaaltekstiili töötoas ja kuulata Lahemaa Rahvamuusikaansambli kontsert loengut teemal – pärimuskultuuri taaselustami seob põlvkondi. Üritus toimus XIII täiskasvanud õppija nädala raames.

EKSPERIMENTAALTEKSTIILI TÖÖTUBA oli teemal „Rahvuslikud mustrid tänapäevases vormis„ Töötuba toimus kultuurikeskuse fuajees ja juhendaja Ave Lillepõld tutvustas tekstiili kujundamise erinevaid võimalusi. Töötoa eesmärk oli taaselustada meie esivanemate pärimust läbi rahvuslike ornamentide.

LAHEMAA RAHVAMUUSIKAANSAMBLI esituses oli kontsert - loeng „PÄRIMUSKULTUURI TAASELUSTAMINE SEOB PÕLVKONDI“. Lahemaa Rahvamuusikud on Lääne-Virumaa folklooriliikumise alustugi. Ansambel loodi 1975. Läbi kolme aastakümne on püütud taaselustada omakandi folkloori. Osalenud kõikidel särudel ja Balticatel. Ise korraldavad Lahemaa Torupillipäevi. Kõrgem kategooria on omistatud nii ansamblile, Viivi Voorannale ansambli juhina ja üksikesinejana ning Kadri Voorandile üksikesinejana.

Eakate klubi Hämarik pakkus rahvuslikke suupisteid

Üritus toimus 14. oktoobril Paide Kultuurikeskuse väikeses saalis. .

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Paide, Järvamaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv