Esineb 24-aastane Eesti talent, kes võitnud kümnel konkursil

11.04.2011
Sari „Talendid kodus“/Mari Poll (viiul)

16. aprillil Tallinna Metodisti kirikus


24-aastane Mari Poll alustas viiuliõpinguid 5-aastaselt Nõmme Muusikakoolis õpetaja Leila Eespere juures. Edasi õppis ta Tallinna Muusikakeskkoolis Tiiu Peäske ja Ivi Tiviku juures. Sealt viis tee juba Manchesteris Chetham`s School of Music´usse ja Londoni Royal College of Music´usse. Praegu jätkab ta samas täisstipendiumiga professor Radu Blidari viiuliklassis.

Mari Poll on saanud auhinnalisi kohti ja eripreemiaid kümnel Euroopa konkursil, lisaks veel mitmeid mainekaid rahvusvahelisi stipendiume.

Kevadel 2011 ootavad teda ees kontserdid maailma ühes hinnatuimas kontserdisaalis - Londoni Wigmore Hallis. Mari Poll mängib Florian Leonhardilt laenuks saadud Nicolo Amati 1650. aasta viiulil.

Kavas on 20. ja 21. sajandi põnevad teosed Euroopast, Venemaalt ja Eestist:
Igor Stravinski (1882–1971) Kontsert Es-duur “Dumbarton Oaks” (1938)
György Ligeti (1923–2006) Kontsert viiulile ja orkestrile (1989–1992)
Toivo Tulev (1958) „Descendit” (2011) Esiettekanne!
Erkki-Sven Tüür (1959) “Show” keelpilliorkestrile (1993)

Kontserdikavas kirjutatakse meie heliloojate kohta järgmist:

Toivo Tulevi tegevus mitmes vanamuusikaansamblis on mõjutanud ka helilooja helikeelt. Tulevi stiili on nimetatud neoekspressionistlikuks. Tema helikeeles on esiplaanil kompositsiooni mikrotasand. Helilooja loomingus põimuvad ekspressionistlik ja sakraalne elutunnetus, eksistentsiaalne heitlus tasakaalu- ja pingeseisundite vahel.

Erkki-Sven Tüüri teostele on iseloomulikud erinevate stiilide kombineerimine ja dramaturgiliselt pingestatud arengukaar. Autori sõnul on kõik tema teosed abstraktsed helidraamad. Tüüri muusikast kirjutades toonitatakse tihti selle visuaalset väljendusjõudu.

Tallinna Filharmoonia – elamus väärt kontserdist!

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv