Paide tähistab taasiseseisvumispäeva 19. augustil

16.08.2011
Neil augustipäevil 20 aastat tagasi valmistus Paide tähistama oma 700. juubelit vabaõhuetendusega eestlaste neljast kuningast. Pidustuste ettevalmistust ei pidurdanud augustiputši ehmatus ega iseseisvumise joovastus.

Taasiseseisvumisest on möödunud vaid 4 päeva, Tallinna teletorni ründamisest 3 päeva kui Paide tähistas oma suurt juubelit nelja kuninga etendusega.

Tänavu jääb linna 720. sünnipäeva pearõhk septembrikuusse – Paide linn aga pidutseb tähistamaks taasiseseisvumise ümmargust sünnipäeva. Muidugi ei puudu ka kuningad.

Seekord kohtume 19. augustil algusega kell 19 Paide Spordihalli siseõues.

Tähtpäeva eelõhtul tervitab linnakodanikke Paide linnapea Kaido Ivask ja kahekümne aasta taguseid sündmusi meenutab tookordne maavanem Arvo Sarapuu.

Õhtu juhatab sisse Silvia Aarma poolt loodud Järvamaa rahvariideid tutvustav demonstratsioon. Järgneb kontsert Setumaa noorte meeste menubändilt Zetod.

Paide kooride eestvedamisel laulab linnarahvas vanu häid rahvalikke isamaalaule ja peale päikeseloojangut kella poole kümne paiku süütavad Paide Neli Kuningat tiigil lõkketule. Pidu läheb hoogsalt üle järgmisesse päeva – tantsumuusikat teeb Paide bänd Tänatehtu, söögi- ja joogipoolist pakub Apelsinimaja kohvik ja sisehoovis on võimalus ka laudade taga mõnusalt aega veeta.

Väga viletsa ilma korral ei jää pidu mitte ära, vaid toimub Spordihallis.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Paide, Järvamaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv