Jõulukontserti KINGITUS LINNARAHVALE esitab Kuninglik kvintett

20.12.2011
20. detsember kell 19 on Paide Kultuurikeskuse suures saalis kontsert „KINGITUS LINNARAHVALE“ Kõlavad saksa, prantsuse, hispaania, itaalia, uus-meremaa, aga loomulikult ka eesti jõululaulud. Sissepääs on tasuta.

Vokaalansambel Kuninglik Kvintett on asutatud 1991 sügisel. Ansambli nimi on saadud tänu fännidele, kes endi ja lauljate ühise lemmiku - The King`s Singersi - hingesuguluse ilmnemisel nimetasid koosseisu tabavalt "Kuninglikuks Kvintetiks".

Algusaastatel oli kvinteti repertuaar aranžeeritud ansambli kunagise juhi ja looja Erki Pehki poolt, mõjustatuna ülalmainitud maailmakuulsa inglise seksteti stiilist.

Tänaseks koosneb ansambel Eesti Rahvusmeeskoori lauljatest ja repertuaar on mitmekesistunud. Kavas on eri heliloojate muusikat erinevates stiilides gregooriuse koraalist biitliteni. Tähtis koht on repertuaaris ka R.Valgre muusikal. Valdavalt esinetakse a cappella ehk ilma igasuguste saateinstrumentideta.

Eriliselt oodatud on kvinteti jõulukontserdid, kus ettekandmisele tuleb jõulumuusikat maailma vägagi erinevaist paigust. Oodata on rõõmsat äratundmist, aga ka senikuulmata viise.

2005. aasta algusest on ansambli koosseis järgmine:

Andres Heinapuu - tenor
Erkki Targo - tenor
Meelis Hainsoo - bariton
Mait Männik - bariton
Andres Alamaa - bass

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Paide, Järvamaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv