Talve laulu- ja tantsupidu Eestimaa südames

04.12.2012
Paide Jõulukroonil 8. detsembril Paide linnasüdames avab Järva maavanem maakonna kultuuripärandi aasta. Pärandi Aastat avamist ilmestavad: Järva Jõulufolk, pärandesemete näitus, päkapikkude ühendkoor ja Katrin Karisma, käsitöötoad, jõulusalati ja kuusekaunistamise konkursid ning jõululaat.

Päeva juhivad kolme ajastu talvetegelased: jõuluvana, näärivana, snegurotška, jõulusokk ja päkapikk. Keskväljaku kuuse all, talvetegelaste telgis on ka Jõuluvana postkontor. Postkasti viidud kirjad lähevad Jõuluvanale, külmalinna Jõgevale, kes lastele ka kindlasti vastab.

Jõulumelus koguperepäev kulmineerub Järva Jõulufolgiga. Paide Püha Risti kirikus laulavad kokku maakonna ühendkoorid. Keskväljakul tantsitakse ühte Järva ja naabermaakondade rahvatantsijatega. Laadalaval kõlavad Järvamaa mudilaskooride ja Katrin Karisma esituses päkapikkude lemmiklood. Tantsukontserdi annavad külalised Viljandimaalt. Jõulufolgi laulud ja tantsud on kolmest ajastust, need on pärit meie vanematelt ja vanavanematelt.

Paide Jõulukroonil on esinema tulemas üle kaheksasaja laulja ja tantsija, see on kui talve laulu- tantsupidu Eestimaa südames.

Ürituse kava vaata SIIT.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Paide, Järvamaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv