Jõuluaeg on Paides muusikaelamuste rohke

12.12.2012
Jõuluajal toimub Paide Kultuurikeskuses ja kirikus mitmeid jõulude- ja talveteemalist kontserti. Sel kolmapäeval külastavad meid kontsertreisi KÜLM raames perekond Johansonid. Reedel aga astub kultuurikeskuses lavale USA gospelansambel ETHEL CAFFIE - AUSTIN SINGERS. Kontserti KINGITUS LINNARAHVALE kutsume nautima aga Paide Püha Risti Kirikusse.

12. detsember kell 19 Paide Kultuurikeskuse väikeses saalis JOHANSONIDE UUS PLAAT JA KONTSERTREIS „KÜLM“

Õde Kärt ning vennad Mart, Jaak ja Ants lähevad avastama Eestimaad ja iseennast. Aastate jooksul settinud viisid ja tekstid said oktoobri keskel Esna mõisas toimunud salvestus-sessioonil fikseeritud ning plaadile pressimiseks lihvitud. Lendamisest, energeetikast, mäletamisest ja uskumisest. „Meil käivad need asjad pikkamööda. Eelmisest plaadi „Päevakera“ ilmumisest on küll 12 aastat möödas, aga ikka tundub, et aega oleks vaja veel. Saaks peenemini, saaks täpsemini. Siis tulebki lihtsalt minna ja jäädvustada hetk. Ning oktoobris, Esnas, Õnneliku Suve Majas, kõlasid me mõtted just täpselt nii, nagu nad sel plaadil on“.

Pilet: eelmüügis 8€ / kontserdi päeval 10€

14. detsember kell 19 Paide Kultuurikeskuse suures saalis USA gospelansambel ETHEL CAFFIE - AUSTIN SINGERS

Gospelmuusikat otse algallikatest, kõige ehedamal kujul esitavad: Ethel Caffie-Austin, Linda Renee Hawkins, Quandora Louise Hornbuckle, Delnora McCullar Roberts.

Ethel Caffie-Austin alustas pianistina väikestes Virgina kirikutes, olles ise 9-aastane. Kaks aastat hiljem jätkas ta juba kirikukooride juhatamisega, ning sarnane tegevus on jätkunud tänaseni, mistõttu juba aastakümneid kutsutakse teda Lääne-Viriginia osariigi gospelmuusika esimeseks leediks. Täna reisib ta koos oma ansambliga mööda Ameerikat ja Euroopat, annab kontserte ja meistriklasse nii laulja kui pianistina. Ta on saanud lugematuid auhindu, sealhulgas mitmeid elutööpreemiaid, ning tema elust on vändatud kaks dokumentaalfilmi.

EMT Topeltpluss kliendile piletisoodustus 30%.

Pilet: 10 € /soodushind: 7,50 €

20. detsember kell 19 Paide Püha Risti kirikus kontsert KINGITUS LINNARAHVALE

Esineb Tallinna Poistekoor

Dirigendid Lydia Rahula, Tomi Rahula

Tallinn Poistekoori traditsioonilise jõulukontserdi kavas on ajatu jõulumuusika ja eesti heliloojate looming. Orelil, klaveril ja süntesaatoril Tomi Rahula. Esinevad Tallinn Poistekoori solistid ning meeskoor.

Sissepääs: TASUTA

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Paide, Järvamaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv