Tammsaare muuseum kutsub polaarkirjanduse päevale

07.01.2013
Kolmapäeval, 9. jaanuaril saab A. H. Tammsaare Muuseumis teoks polaarkirjanduse päev, kus lisaks kirjanikele ja tõlkijatele esinevad ka loodusteadlased ja polaaruurijad.

Kõigile Põhjala huvilistele mõeldud polaarkirjanduse päev on järjekorras juba kolmas. Kell 14 algaval üritusel esinevad A. H. Tammsaare Muuseumis ja Kadrioru raamatukogus (L. Koidula 12a) kirjanik Rein Põder ning literaat ja tõlkija Tiiu Speek ettekandega „Eestist Beauforti merele: raamatu „Jää voolab“ (2010) saamisloost ja polaarrändurist August Masikust“.

Timo Palo, kes läbis kaaslasega teekonna Põhjapooluselt Teravmägedele, ettekande teemaks on „Põhjapooluse ekspeditsioon täna ja sajand tagasi: paralleele Fridtjof Nanseni ja Hjalmar Johanseni suusaretkega Framilt“. Loodusteadlane Tiit Randla räägib Arktika saatusest jääkaru ja laglede näitel.

Sissepääs on tasuta.

Lastemuuseumis toimub laupäeval, 12. jaanuaril meisterduslaupäev „Peeglike-peeglike”

Lapsed saavad Lastemuuseumis meisterdada endale turvalisest purunematust materjalist peegli. Meisterdustunnid algavad kell 11 ja 14. Oodatakse lapsi igas vanuses.

10. jaanuarini on võimalik Ed. Vilde muuseumis vaadata näitust „Inspiratsioon ja tegu”, kus on välja pandud Tallinna Ülikooli käsitöö ja kodunduse üliõpilaste tööd, juhendajad Juta Piirlaid ja Ann Ojaste.
Näha saab nii suvekleite, mis toovad kargesse talvemeeleollu sooje meenutusi, kui ka tulest/veest ja südamlikkusest inspireeritud kleite. Näitusel on ka moejoonistusi ja eskiise.

Muuseumis „Kiek in de Kök ja Bastionikäigud” on 7. veebruarini avatud konkurss-näitus „Eesti fotokunst”, kus on väljas 103 tööd 23 autorilt.

Vaata täpsemalt: www.linnamuuseum.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv