Sakala maraton ärkab uuele elule

12.01.2011
Holstre-Polli tervisekeskuse inimesed puhuvad taas elu sisse tosina aasta eest raugenud Sakala suusamaratonide tavale.

Aastatepikkuse vaikelu järel saab kavandatav Sakala suusamaraton stardi 15. jaanuaril Holstre-Polli tervisekeskuse suusastaadionil. 40 kilomeetri pikkune klassikalises tehnikas sõidetav maraton kulgeb üle põldude Viljandisse. Seejärel teevad suuskurid mööda terviserada ringi ümber järve ja suunduvad tagasi Holstre-Polli. Sealsed heas korras rajad on samuti plaanis ära kasutada.

Maratoni peaorganisaatori, sihtasutuse Holstre-Polli Tervisekeskus juhatuse esimehe Aivar Paasi selgitust mööda ajendasid üritust korraldama head lumeolud ning soov tõmmata tähelepanu ühele Eesti moodsamale suusakeskusele.

«Loodame korraldada tulevikus igal aastal vähemalt ühe suure rahvaspordiürituse ning mis võiks meie igapäevatööga paremini sobida kui suusasõit,» arutles Paas.

Sakala maratoni rada kulgeb keskusest Viljandisse üle laugete põldude. Samal trassil korraldas linn läinud pühapäeval matka, millel oli osalejaid ligemale 140. «Soovime rada veidi muuta, et vähendada mööda teed kulgevat osa,» selgitas Paas. Tema jutu järgi on selleks tarvis jõuda kokkuleppele maaomanikuga.

Korraldajad ootavad sportlaste kõrval rajale ka pühapäevasõitjaid ning trassi valides on püütud seda arvestada. Sõitma lubatakse kõik 1996. aastal ja varem sündinud. Nooremad tohivad osaleda lapsevanema või treeneri eriloaga. Startijad peavad arvestama, et finiš on avatud kella 17-ni.

Sakala suusamaratonile saab registreeruda internetikeskkonnas sportinfo.ee, Holstre-Polli tervisekeskuses ning Viljandis Vaksali tänavas asuvas kaupluses Klubisport. Samuti saab end kirja panna võistluspäeval kohapeal.

Aivar Paasi sõnul on Viljandit ja Holstre-Pollit ühendav rada olnud suusatajate kasutada juba paar nädalat ning see on plaanis korras hoida ka pärast Sakala maratoni. «Saime selle tarvis hasartmängumaksu nõukogult toetust ning oleme kohustatud trassi hooldama senikaua kui vähegi võimalik,» kõneles Paas.

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"viisin last laagrisse, oli suur perepäev - tohutult inimesi. autode järjekord oli kilomeetir jagu teel. Koht metsa sees, mõnus.... (5.0)" Anna hinnang

Viljandimaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv