VEEBRUAR TARTU ÜLIKOOLI MUUSEUMIS

08.02.2016
Veebruarikuus pakub Tartu Ülikooli muuseum meeldejäävaid elamusi nii antiikkunstihuvilistele ja klaasikunsti austajatele, uudishimulikele maailma mõõtjatele kui ka väikestele ja suurtele eksperimendisõpradele. Lisaks põnevatele teemadele ja aruteludele Tartu Ülikooli tähetornis toimuvatel igakuistel astronoomialoengutel ja teeõhtutel teadlasega, on praegu, aasta kõige hämaramal ajal just õige hetk pöörata pilgud tähistaevasse, mis on täis salapära ja üllatusi.


TARTU TÄHETORN kutsub kõiki astronoomiahuvilisi 16. veebruaril kell 18.15 loengule, mis kutsub kaasa mõtlema ja arutlema, kas maakera polegi ümmargune, vaid hoopis lame.

11. ja 13. veebruaril on tähetorn taas 2 tundi kauem avatud. Vaadeldakse Kuud ja tutvustatakse planetaariumietendustel tähistaevast, et mõista, mis juhtub uue planeet X-ga.

14. veebruaril, aasta kõige romantilisemal päeval toimuvad planetaariumietendused, mis viivad Teid tähtkujudega seotud romantiliste müütide ja uskumuste maagilisse maailma.

Traditsiooniliselt toimuvad igal laupäeval algusega kell 11.00 Hullu Teadlase eksperimendihommikud. 13. veebruaril räägitakse pärmist ja selle kasulikkusest. 20. veebruaril saame teada, milliseid erinevaid ühikuid maailmas kasutatakse.

Lisaks on kõik seiklushimulised rännumehed alati oodatud kosmost, ookeani ja Maad mõõtma.


TARTU ÜLIKOOLI KUNSTIMUUSEUMis on lisaks ainulaadsele antiikkunsti püsiekspositsioonile kuni 29. veebruarini avatud kaasaegse Eesti klaasikunsti suurkuju Ivo Lille silmapaistvaid ja tuntust kogunud teoseid esitlev isikunäitus Mälukiri – Memory Code. 17. veebruaril kell 17.15 toimuval kunstikolmapäeval räägitakse lähemalt 21. sajandi Eesti klaasikunstist ning kunstnikest, kes on kujundanud selle olemuse ja eripära. Lisaks käsitletakse kunstnike kasutatavaid tehnikaid ning jagatakse soovitusi, milliseid klaasikunsti üritusi tasuks sel aastal kindlasti külastada.

Laupäeval, 27. veebruaril on kunstimuuseum erandkorras avatud kella 11.00st kuni 17.00ni! Väiksemad klaasikunstihuvilised saavad kell 11.00 Hullu Teadlase eksperimendihommikul uurida valgust, selle levimist, peegeldumist ja murdumist ning suurematel on võimalus veel viimaseid hetki koguda klaasikunstielamusi ja ammutada inspiratsiooni Ivo Lille kaunitest kunstiteostest.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv