Tallinn 2011 logodega Estonian Airi lennuk tervitab täna koos Põhjamaade Sümfooniaorkestriga järgmist Euroopa kultuuripealinna Maribori

05.05.2010
Tallinn 2011 logodega Estonian Airi lennuk Oskar lennutab täna Sloveeniasse Maribori, 2012. aasta Euroopa kultuuripealinna, Põhjamaade Sümfooniaorkestri koos dirigent Anu Taliga.

Põhjamaade Sümfooniaorkestri mänedžer Kadri Tali selgitas telefonis, et Maribori Unioni saalis tulevad täna, 5. mail 2010, esitamisele Arvo Pärdi juba legendiks kujunev 4. sümfoonia "Los Angeles", mille Austria esiettekanne toimus eile Viini Konzerthausis täissaalile ja väga suure menuga, ning legendaarne Tšaikovski 5. sümfoonia. Orkestri ees soleerib Bruchi teoses “Kol Nidrei” Avri Levitan (vioola, Israel), dirigent on Anu Tali. "Tervitame kõiki meie poolehoidjaid Viinist ning peatselt juba ka Mariborist! Hoidke omadele pöialt!" lisas Tali.

Kuni 2011 aasta lõpuni võib Euroopa lennujaamades silmata Tallinn 2011 logode ja omapärase mustriga lennukit. Tegu on Estonian Airi lennukiga Boeing 737, hüüdnimega Oskar, mille ülesandeks on kanda Euroopa kultuuripealinna sõnumeid võimalikult paljude inimesteni ning seda üsna tavatul ning innovaatilisel moel – Eesti rahvusliku lennukompanii lennuki spetsiaalse disainiga kerel.

Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 saadikuna lendab Oskar enamikku Estonian Airi otselennu sihtkohtadesse.

Kuidas sündis lennuki kerel olev omapärane muster?

Eesti rahvas on alati püüdnud luua ilu enda ümber, kaunistades riideid ja tarbeesemeid rahvuslike mustritega. Nii kannab ka Tallinn 2011 lennuk unikaalset õhumustrit, milles on ühendatud rahvakunsti dekoratiivelemendid, lennufirma tegevusala ja tänapäevane väljenduslaad.

Üheks oluliseks osaks Estonian Airi lennukite kujunduses on olnud Muhu mänd ehk kaheksakand. Oskari kujundamisel lähenes reklaamiagentuur Division loominguliselt ja laiendas senise kujunduse DNA kogu lennuki kerele, muutes selle elavamaks ja pilkupüüdvamaks.

Estonian Airi ulatusliku uuendusprogrammi, kuhu kuuluvad ka õhumuster ja Oskari kujundus, visuaalse kontseptsiooni väljatöötamise strateegiline partner on reklaamiagentuur Division

Vaata, kuidas Oskar endale kultuuripealinna kirjad sai: http://vimeo.com/11104018.

skoor

4.3

Viimane kommentaar:

"Minu jaoks alati esimene valik, kui on vaja kuskile lennata. Kodumaisega ikka parem reisida :) Pole kordagi pidanud kurtma lendude... (5.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv