Laupäeval saab Viimsis nii täikal vanakraami osta kui Untsakate järgi jalga keerutada

18.06.2010
Laupäeval, 19. juunil algab kell 10 hommikul Viimsi Vabaõhumuuseumis Viimsi Taluturg kõrvuti Rannarahva Täikaga.

Päev lõppeb kell 7 algava Kalatraali kontsert-simmaniga, millel astuvad üles Untsakad. Simmanile annavad lisamaitset suvine gurmeegrill ja koogikohvik.

Päeval on avatud Viimsi Vabaõhumuuseumi ja Rannarahva Muuseumi näitused. Vabaõhumuuseumis näiteks saab näitusel „Lüpsikuga ummikusse“ teada, mida valati lüpsikuga ummikusse ja muud huvitavat.

Viimsi Vabaõhumuuseumis:
Kell 10–14 on avatud VIIMSI TALUTURG, kus on müügil hää eestimaine toidukraam. Taluturu eesmärgiks on pakkuda Viimsi elanikele, aga ka kaugemalttulnuile võimalust hankida pere toidulauale värske, puhas ja töötlemisega rikkumata kodumaine toidupoolis.

Kell 10–15 on avatud RANNARAHVA TÄIKA, mis toimub seekord vabaõhumuuseumis kõrvuti populaarse taluturuga. Eelkõige ootame kauplema kõige sellega, mis vajalik lauakatmise ja söögitegemise juures aga oodatud on ka kõik muud vahvad taaskasutust igatsevad esemed.

Kell 12–17 avatud vabaõhumuuseumi taluhooned, avatud näitused „Lüpsikuga ummikusse“ ja „Kingu talu. Tõsilood ja külajutud.“ Avatud ka MUUSEUMIPOOD, kus müügil palju huvitavat käsitööd ja suveniire, uudisena ka vahvad rahvussokid.

Rannarahva Muuseumis:
Kell 12–23 avatud muuseum, NÄITUSED: laupäeval avatakse uus fotonäitus tuntud rännu- ja meremehe Tiit Pruuli erakogust. Silma ja hinge rõõmustavad ka näitused "Naissaar. Saatused.“ ning äsja Väikese Muuseumiroti auhinna pälvinud „Võrgu ilu“.

Kell 19.00 Kalatraali kontsert-simmann UNTSAKATEGA. Avatud muuseumi kuulus koogikohvik ja suvegrill, mekkida saab hõrgutisi kilust. Tule ja tantsime suve soojaks! Piletid müügis Piletilevis ja kohapeal. Simmanipilet sisaldab endas ka muuseumikülastust. Samas müügil ka jaaniõhtu sooduspiletid.

Rannarahva Täikale müügiplatsi registreerimiseks palume saata sooviavaldus e-postil ehakai@rannarahvamuuseum.ee või helistada tel 51 00 281. Müügikoht maksab eraisikutele 25 krooni, suurematele kaupmeestele 50 või 100 krooni, lastelt täikamaksu ei küsita.

Taluturg on avatud igal laupäeval 10–14 Viimsi Vabaõhumuuseumi turuplatsil. Kauplema oodatakse nii talunikke kui väiketootjaid, aga ka kõiki neid, kel oma aias kasvatatut üle jääb. Osta saab eestimaiseid puu- ja köögivilju, aia- ja metsamarju, mett ja meetooteid, liha- ja kalatooteid, kodumune, erinevaid küpsetisi ning muud talukaupa, aiataimi ja meistrite käsitööd – kõike, mis Eestimaal valmistatud või kasvatatud.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv