Estonian Air sõlmis Bombardieriga lepingu kolme uue lennuki tarnimiseks

14.09.2010
Estonian Air ja Kanada lennukitootjaga Bombardier allkirjastasid reedel lepingu, mille kohaselt saab Estonian Air esimesed kaks CRJ900NextGen lennukit 2011. aasta alguses ja kolmanda 2012. aastal.

„Tegemist on ettevõtte jaoks pöördelise sammuga – võtame olemaolevate lennukite kõrval kasutusele Eesti turu nõudlusele paremini vastavad väiksemad lennukid, mis võimaldavad meie lennugraafiku paremaks muuta ja avada uusi sihtkohti,“ lausus Andrus Aljas, Estonian Airi president ja juhatuse esimees.

„Oleme väga rahul uute lennukite tarneaja osas saavutatud kokkuleppega, mis langeb meile igati soodsale ajale – lendamise kõrghooaja algusele –, mis lubab meil kogu oma lennukipargi maksimaalse efektiivsusega töösse rakendada,“ lisas Aljas.

Ühtekokku toodetakse Estonian Airi jaoks kolm uut CRJ900 NextGen lennukit, mis on võrreldes 2009. aasta mudeliga kaasajastatud. Lennukitootja Bombardier pakub Estonian Airile uute lennukite kasutuselevõtuks igakülgset tuge ning garantiisid. Lennukite ostuks kasutatakse erinevate finantseerimisasutuste pikaajalisi laene ja omavahendeid.

Estonian Air võtab uued lennukid kasutusele eeskätt suurema ärinõudlusega ja lühematel lendudel, eesmärgiga tihendada lennugraafikuid ärisihtkohtadesse (näiteks Moskva, Brüssel jt). Samuti planeeritakse uute sihtkohtade lisamist.

skoor

4.3

Viimane kommentaar:

"Minu jaoks alati esimene valik, kui on vaja kuskile lennata. Kodumaisega ikka parem reisida :) Pole kordagi pidanud kurtma lendude... (5.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv