Tallinn Treff Festivali teatrimaraton algab juba sel laupäeval

23.05.2011
Tallinn Treff Festival kutsub 28. maist 1. juunini osa saama Eesti suurimast etenduskunstide festivalist. Oma viiendat juubelit tähistav festival on kultuuripealinna aastal külla kutsunud üle 700 esineja 18 riigist, kes annavad viie festivalipäeva jooksul kokku 150 etendust. Kogu festivali tegevust hoiab koos Eesti Nuku- ja Noorsooteater.

Tallinna vanalinna tänavatel ja teatrisaalides saab näha visuaal- ja nukuteatrilavastusi, mis on valitud parimatelt festivalidelt ja truppidelt üle maailma. Selles valikus seguneb tänapäevane visuaalteatrikeel iidsete nukuteatritraditsioonidega, tants draamaga ning maalikunst muusikaga. Kõigil külastajatel avaneb ka võimalus tutvuda etenduskunstide teatritudengitega Eestist, Soomest, Iisraelist, Belgiast, Venemaalt, Ukrainast, Poolast, Saksamaalt ja Inglismaalt.

Igal festivali päeval kihab kella 12–16ni Laia tänava kvartalis kirev karnevalielu. Vanalinna tänavatel ja muuseumihoovides saab näha teatrietendusi, tantsu, kuulata muusikat, toimuvad nukuetendused lastele, erinevad töötoad ja loengud.

NUKU suures saalis linastub Venemaa animafilmide programm. Festivali raames avatakse vanalinna vaateakendel näitus „Teeme ise 1000 nukku“ ja ülelinnaline Penosili vahuskulptuuride näitus, mis koosneb kaheksa kultuuritegelase ülisuurest kujust. Vabaõhuetendused on kõigile huvilistele tasuta. Õhtuti toimuvad etendused teatrisaalides.

Festivali lõpetab 1. juunil kell 15 Vabaduse väljakul etenduv performance „Maailma kaart – naerata“, mille tulemusel valmiv mastaapne maal tõmmatakse etenduse finaaliks üles Tallinna Kunstihoone fassaadile.

Festivali kaasrahastab Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond. Tallinn Treff Festival kuulub Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 programmi.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv