Suveaaria 2011 pakub isuäratavaid kunstielamusi

12.07.2011
Pärnu Ooperi Suveaarial 2011 saab sellel neljapäeval veel viimast korda nautida vandenõustseene Richard Wagneri ooperist Parsifal, Giuseppe Verdi ooperist Machbeth ning Richard Straussi ooperist Elektra.

Stseene esitavad sopran Kai Kallastu, bariton Atlan Karp ning pianistid Liina Lill ja Andrus Kallastu.

Reedel toimub selle suve esimene kontsert sarjas Bach Pärnus, millel saab lisaks Bachi oreliteostele kuulata laule Hugo Wolfi Hispaania vaimulike laulude kogumikust. Kontserdil esineb sopran Kai Kallastu, keda saadab digiorelil Andrus Kallastu.

Laupäevane Suveaariate sarja esimene kontsert viib kuulaja klassikalise ooperi kuldrepertuaari juurde. Kõlab Verdi, Mussorgski ja Mascagni muusika, esitajateks sopran Kai Kallastu, metsosopran Iris Oja ning flötist Leonora Palu.

Pühapäeval saab alguse muusikateatrietendus NAINE?!, mis kahe monodraama kaudu uurib naise rolli meeste juhitud ühiskonnas, täpsemalt selle rolli ekstreemseid avaldusi. Kassandra müüt on värvikas näide naise ühiskonnaredelil langemisest ja isiksuse hajumisest. Trooja kuninga Priamose tütrest, kellesse on armunud jumal Apollon, saab Agamemnoni sõjatrofee, immigrant vastu tahtmist, kes peab ennustama häda ja hukatust kurtidele kõrvadele ning kes lõpuks mõrvatakse. Jeesuse ema Maria jõuab Golgata mäel kannatades selgusele, et tema poja julm ristisurm oli paratamatus ning temale endale paradiisliku õnne allikaks. Etenduses kõlab Sohrab Udumani, Hans Gunter Locki ja Andrus Kallastu muusika. Peaosas sopran Kai Kallastu.

10. juulist kuni 13. augustini 2011 toimuv Pärnu Ooperi Suveaaria on intelligentset meelelahutust pakkuv ainulaadne suvepealinna vabaõhu muusikateatrifestival. Etendused algavad sumedatel suveõhtutel poolteist tundi enne keskööd erilise atmosfääriga Pärnu Vanalinna õuel. Rambivalguses saab nautida kõlade ja lavakunsti keelde tõlgitud unistusi, armastust ja emotsioone. Äratundmisrõõmu tekitavad ooperiaariad, üllatuslikud kõlad nüüdisheliloojatelt, silma erutavad videopildid ning etenduspaiga loomulik akustika loob müstilise lavalise terviku, millele lisab varjundeid loodushäälte ja -värvide ootamatu sekkumine. Suveaaria on kõigile neile, kes otsivad eredaid ja inspireerivaid kunstilisi naudinguid. Kunstiline juht Andrus Kallastu.

Etendused ja kontserdid algavad Pärnu Vanalinna õuel (Nikolai 26 / Pühavaimu 19) kell 22.30.

Pääsmed hinnaga 15 eurot (makse sularahas) on müügil pool tundi enne algust kohapeal. Pääsmed hinnaga 10 eurot on eelmüügis internetis www.piletimaailm.com ning Piletimaailma müügipunktides üle Eesti.

SUVEAARIA passid hinnaga 30 eurot on isikukesksed ja mitte edasiantavad, eelmüügis internetis www.piletimaailm.com ning Piletimaailma müügipunktides üle Eesti. SUVEAARIA pass annab õiguse külastada kõiki SUVEAARIA 2011 etendusi.

Reisikorraldajatel palume võtta ühendust ooper@parnu.ee, rühmadele (alates 10 inimest) soodustused.

Eestimaa suveõhtud võivad olla jahedad ja niisked. Soovitame võtta kaasa sooje riideid ja vihmakaitsed.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Pärnu, Pärnumaa

Pärnu, Pärnumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv