Hullu Teadlase oktoobrikuu eksperimendid on pühendatud satelliitidele, maailma mõõtmisele, tihedusele, parasiitidele ning äppidele ja teadusele

07.10.2015
Igal laupäeval kell 11 ootame kõiki Hull Teadlase suuri ja väikeseid sõpru eksperimendihommikutele. Oktoobrikuust alates toimuvad laupäevased eksperimendihommikud Tartu tähetornis (Lossi 40).

3. oktoobril on teemaks satelliidid. 4. oktoobril möödub 58 aastat Maa esimese tehiskaaslase Sputnik 1 orbiidile lendamisest ning selle puhul räägime satelliitidest, kaugseirest, kosmosest ja kosmoseprügist ning teeme põnevaid katseid.

10. oktoobril räägime maailma mõõtmisest. Hull Teadlane avab Tartu tähetornis maailmamõõtmise jaama ning tutvustab maakera, ookeani ja kosmose saladusi.

17. oktoobril on teemaks tihedus. Uurime, mida näitab meile aine tihedus ja teeme katseid erinevate ainetega. Lisaks teeme parafiinipaate ja saame teada, mis on kihistumine.

24. oktoobril räägime parasiitidest. Saame teada, kui palju on maailmas erinevaid parasiite ning avastame, millised neist elutsevad inimeste ja loomade organismis.

31. oktoobril on teemaks äpid ja teadus. Uurime, kuidas nutiseadmed saavad teadlasi abistada ning õpime, kuidas nendega erinevaid loodusvaatlusi teha. Eksperimendil saab osaleda oma nutiseadmega või laenata Hullu Teadlase nuhvleid.

Kõige suurematel Hullu Teadlase sõpradel on võimalik lisaks üksikpiletile osta eksperimendihommikule ka 10 korra ning aastapileteid, mis maksavad vastavalt 12 € ja 25 €. Eksperimendihommiku ühekordne külastus maksab kõigile 2 €.

Lisainfo: www.muuseum.ut.ee / www.hullteadlane.ut.ee / hull.teadlane@ut.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv