Tule lõikuspeole!

25.09.2009
2. ja 3. oktoobril Viljandis aset leidev Pärimusmuusika Lõikuspidu on aasta esimest poolt ja suve kokku võttev minifestival, mille esinejate valik on tehtud eelkõige suvisel pärimusmuusika festivalil kõrva ja silma jäänud kontsertide ning käesoleval aastal välja antud helikandjate põhjal.

Veel on saadaval piiratud kogus soodsaid päevapileteid!

Kahe päeva vältel leiab Pärimusmuusika Aidas, Jaani kirikus ja kultuurimajas aset kaheksa eripalgelist kontserti. Lisaks on aidas avatud kaks vabalava, kus muusikal ja jämmil pole otsa ega äärt.

Peo juhatab reedel sisse mitmekesiste oskustega noor Šotimaa muusik Kate Young, kelle viiulimängu ja sümpaatset lavalolekut on paljud pärimusmuusika sõbrad saanud nautida särtsaka Ethno in Transiti kontsertidel.

Õhtu edenedes serveeritakse muusikagurmaanidele Tiit Kikase sooloprojekt „Kirev Kikas". Nagu suveöisel Kaevumäel, on ka nüüd tegu populaarteadusliku katsega veendumaks, mis juhtub siis, kui rahvamuusikale lisada paar annust lasereid, 8-tuumaline protsessor, natuke MIDI't ja näpuotsaga baite.

Järgmisena liiguvad oma tuntud headuses kergelt mööda sõna ning laulu piiri õde Kärt ja vennad Jaak, Mart ning Ants - teisisõnu Johanson ja vennad.

Esimese festivalipäeva lõpetab öine sussisahistamine, kus lustijate saateks haaravad pillid mitmed muusikud nii siit- kui sealtpoolt riigipiiri.

Laupäeval taasesitab lootustandev noor muusik Johanna-Adele Jüssi oma diplomikontserdi, kus löövad kaasa Zetode solist ja hinnatud kitarrist Jalmar Vabarna ning Taani pärimusmuusikud.

Oma esinemiskord on ka Gjangstal ehk Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia muusikamaja näppepillide kvartetil, kes on seadnud oma peamiseks eesmärgiks populariseerida mandoliinide ja kitarri kasutamist pärimusmuusikas.

Viimastel kuudel comeback`i teinud ansamblitsest tervitab lõikuspeol oma uusi ja vanu sõpru eesti-liivi kooslus Tulli Lum.

Peole tõmbab joone alla meeletu maailma muusika õhtu, kus järjepanu esinevad kaks tänavuse pärimusmuusika festivali energiliseimat kollektiivi - viie riigi muusikuid koondav Ethno in Transit ja Alpine Ramblas Austriast.

Vaata lisainfot kontsertide algusaegade, toimumiskohtade ja piletite kohta veebilehelt http://www.folk.ee/. Sealt samast leiad ka teavet soodsate majutusvõimaluste kohta Viljandis.

Kohtumiseni lõikuspeol!

Teised oktoobrikuu tähtsündmused Päimusmuusika Aidas:

04.10 kell 16.00 - Muusikaline tantsuetendus "Peegelpildid"
10.10 kell 19.00 - Uganda noore multiinstrumentalisti Joel Sebunjo kontsert
10.10 kell 23.00 - Aidakvaarium vol 5
13.10 kell 18.00 - Kontsertkohtumine Mall Hiiemäega
20.10 kell 18.00 - Kinobuss esitleb filmi "Taarka"
24.10 kell 11.00 - Pärimushommik

Pane tähele: August Pulsti õpistu alustab sügiseste tasuta seminaridega!

30. septembril kell 18.00 leiab Aleksander Sünteri eestvedamisel Pärimusmuusika Aidas aset esimene seminar sarjast "Pärimusmuusika kaasaegses ühiskonnas" ning 1. oktoobril kell 18.00 viivad Piret Päär ja Kadri Karu kuulajad lugude vestmise traditsioonide juurde.

Loe täpsemalt seminaride, kurtsuste ja õpiringide kohta http://www.folk.ee/opistu/et/Kursused/Eelolevad-kursused


EESTI PÄRIMUSMUUSIKA KESKUS
Aadress: Tasuja pst. 6, 71011, Viljandi
Telefon: 434 2050
folk@folk.ee
http://www.folk.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Viljandi, Viljandimaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv