Eesti Pärimusmuusika Keskus annab teada

12.01.2010
Eesti Pärimusmuusika Keskusel on rõõm teatada, et mulluse Viljandi pärimusmuusika festivali vaieldamatu publikulemmik, Vene balalaikavirtuoos Aleksei Arkhipovsky tuleb taas Eestisse ja astub üles pealinna ühel glamuursemal laval.

Niisiis:
Aleksei Arkhipovsky kontsert
Tallinnas, Vene Teatris (Vabaduse väljak 5)
25. veebruaril, kell 19.00
Piletid hinnaga 125-250 krooni on müügil Piletilevis


Need, kes läinud aasta juulis Viljandi lossimägedes või Pärimusmuusika Aidas tema kontserte nägid, teavad, et tegu on silmapaistvalt andeka muusikuga, kes oskab mängleva kergusega sulatada pärimusmuusika, jazzi, rocki ja klassika ühtseks, kõiki lummavaks emotsiooniks. Tema kontserdid on heaks näiteks sellest, kuidas sooloartist suudab oskusliku pillimängu ja elektrooniliste abivahendite delikaatse kasutusega luua illusiooni justkui mängiks laval terve orkester. Aleksei Arkhipovsky on üks nendest maailmatasemel muusikutest, keda peab vähemalt korra elus nägema! Ja need, kes on teda näinud, tahavad uuesti näha!

Meenutamaks Aleksei Arkhipovsky suvist esinemist vajuta siia


Lühiuudised

2007. aastal Karksi-Nuia Muusikakooli rahvamuusikakapellist Kunileid välja kasvanud ansambel Tuulepuu esitleb jaanuari lõpus Pärimusmuusika Aidas oma värsket plaati "Laia taevaliua sinal". Tuulepuus musitseerivad: Margus Põldsepp (lõõtsad, kitarr, vokaal), Kärt Leppik (vokaal), Katri Mets (viiul), Kaido Kadaja (kitarr), Klaid Melnikov (Basskitarr), Kaari Talvet (krom. kannel), Siret Suigusaar (krom. kannel), Birgit Viru (flööt, torupill).
2009. aasta pärimusmuusika festivalil üheskoos torupillile kummarduse teinud Piret Päär ja Cätlin Jaago tulevad 22. jaanuaril aida väikeses saalis taas tandemina publiku ette vestmaks vähetuntud rahvajutte ja esitamaks pärimusmuusikat nii torupillil, viledel, parmupillil kui kandlel. Piret Pääri sõnul on tänapäeval harjutud mõttega, et lugude edastamiseks on vaid üks moodus - sõnaline. "Tegelikult pole aga märkimisväärset vahet, kas seda tehakse rääkides, tantsides või pillilugu mängides. Erinevus on vaid vahendis."
Vähe on neid eestlasi, kes pole end vähemalt kord elus Marko Matvere või Margus Põldsepa laulu ja pillimängu saatel hingetuks tantsinud. Ehkki valdavalt on mehed toimetanud erinevate ansamblite eesotsas, on läbi aastate nende sõprusest sündinud ka hulganisti ühiseid kütkestavaid muusikalisi hetki. Nüüd on Matvere ja Põldsepp pärimusmuusika keskuse õhutusel taas üheskoos Pärimusmuusika Aida suure saali lavale astumas ning esitavad 12. veebruaril pealkirja "Sõbrad sõiduvees" all tuntud ja tundmatuid lugusid nii Väikeste Lõõtspillide Ühingu kui Untsakate repertuaarist.

Viljandi Pärimusmuusika Aidas tulekul

N, 14.01 kell 13.00 Päevane kontsertkohtumine Ivo Linnaga
T, 19.01 kell 19.00 Kinobuss esitleb filmi "Ruudi"
R, 22.01 kell 19.00 Eesti rahvajutte ja pärimusmuusikat Piret Pääri ja Cätlin Jaago esituses
L, 23.01 kell 11.00 Pärimushommik Ruslan Trochynskyiga
L, 30.01 kell 18.00 Ansambli Tuulepuu plaadiesitluskontsert
T, 09.02 kell 18.00 Omakultuuriakadeemia kontsertkohtumine vanamuusik Taivo Niitvägiga
K, 10.02 kell 13.00 Päevane kontsertkohtumine lõõtsameeste Tarmo Noormaa ja Heino Tartesega
R, 12.02 kell 19.00 Marko Matvere ja Margus Põldsepa kontsert "Sõbrad sõiduvees"

Uuri lisaks>>>


skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Viljandi, Viljandimaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv