Corelli Music alustab hooaega ilmaliku müsteeriumiga

20.09.2011
Seitse aastat huvitavate ideede, elegantse stiili ja mõisakontsertide traditsiooni algatajana Eesti muusikamaastikul toimetanud agentuuri Corelli Music uue hooaja 2011-2012 avakontserdid Toompea muusikasalongis toovad publiku ette ennekuulmatu uudisteose.

Uudse žanrimääratlusega ilmaliku müsteeriumi „Armastajad ja elupõletajad“ (helilooja Märt-Matis Lill) esiettekanne Toompea muusikasalongis (Kohtu 6, Tallinn) on 28. septembril kell 19.

Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 programmis on see juba kolmas Corelli suurprojekt. Märtsis tõid sarja „Kirikupühad Maarjamaal“ kontserdid Tartu ja Tallinna kirikutesse J. V. Mederi Matteuse passiooni, augusti lõpus nägi ilmavalgust täiesti omalaadse formaadiga uut „kilukarbisiluetti“ muusikaga täitnud festival „Tallinna tornid“.

Iidse Tallinna südames asuv hubane Toompea muusikasalong endises aadlipalees ühendab kultuuripealinna aastal 2011 enneolematu nurga alt vana ja uue, armastajad ja elupõletajad ajaloohämarustest ja säravad kaasaja loojad ning toob kuulajateni Tallinna vanalinna endiste aegade legende ja müstilisi kogemusi. Ilmalik müsteerium „Armastajad ja elupõletajad“ sünnib eri kunstivaldkondade loomeisikute koostööst, kus ühinevad kirjandus, helilooming, interpretatsioonikunst ja lavalooming ning vaimsest kultuuripärandist iidsed legendid.

Hooaja avamise kontsert-etendused populaarses Toompea muusikasalongis toimuvad lisaks esietendusele 28. septembril ka 30. septembri öökontserdil kell 21.30 ja lõppkontserdil 2. oktoobril kell 19. Õhtu avaosas saab nautida Toompea kauneimas saalis barokiaja meistrite Corelli, Mederi, Romani jt muusikapärle, mida on mängitud samades saalides ja salongides juba ka sajandeid tagasi, elustades endiste aegade sundimatut salongiõhkkonda. Tähtsündmusena on helilooja Märt-Matis Lill kirjutanud Euroopa kultuuripealinna aastaks 2011 spetsiaalse uudisteose, ilmaliku müsteeriumi „Armastajad ja elupõletajad“ Tallinna iidsete legendide ainetel. Näitleja Nero Urke kehastab legendide tegelasi ja kummitusi ning barokkansambel Corelli Consort mängib seekord eri ajastute põnevatel pillidel. Müsteeriumi stsenaariumi kirjutas Jan Kaus, lavastaja on Taago Tubin, kunstnik Liisa Soolepp ja valgusmeister Revo Koplus. Lavastus ühendab kogu õhtu ühtseks tervikuks, alates külastajate saabumisest trompetihelide ja trummipõrina saatel, I osa „segavatest“ vaimudest kuni müsteeriumi lõpetava aplausini.

Corelli Music alustas oktoobris 2006 projektiga „Toompea muusikasalong“, et sisustada kontserttegevuse ja muusikaga Toompeal asuvad endised väärikad aadlipaleed ning tuua rohkem elu vähekäidavatesse vanalinna paikadesse. Muusikasalongi mõte on taaselustada endiste aegade sundimatu salongiõhkkond, pakkudes publikule võimaluse enne kontserti ja vaheajal kohvitassi-veiniklaasi juures kohtuda sõpradega, tutvuda esinevate muusikutega, arutada koduseid-elulisi asju, põletavat päevapoliitikat või globaalprobleeme ning tunda üksteise olemasolust rõõmu.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv