Corelli muusikasuvi 2012 algab Vanalinna Päevadel

22.05.2012
Corelli Music alustab sel nädalavahetusel suvemuusika kontserte ja tähistab Eesti tuntuima barokkansambli Corelli Consort 20. juubelihooega. Pidustused algavad juba Vanalinna Päevadel ja kestavad läbi terve suve.

Esimesena toob juubilar taas publiku ette suure menuga sügisel 2011 esietendunud Märt-Matis Lille ilmaliku müsteeriumi „Armastajad ja elupõletajad“ 27. ja 28. mail Toompea muusikasalongi ÖÖkontseridel kell 22. Barokkansambel esitab tellimusena valminud kaasaja helilooja teost, mis pole sugugi tavapärane. Pillidest on kasutusel nii ansambli barokiaja instrumendid kui ka varasema ajastu pillid, samuti on teoses kõlamas kaks erinevat häälestust (415 ja 440).

Suurel juubelikontserdil 27. juunil kell 19 Mustpeade Maja Valges saalis saab kuulda hitte nii CC 20 aasta tagustest algusaegadest kui ka viimastest kavadest, õhtu pärliks on Bachi humoorika *Kohvikantaadi* ettekanne. Juubelikontserdi eel on kell 17.30 oodatud Mustpeade Majja ka Corelli Metseenide Klubi senised liikmed ja kõik uued liitujad, kuna toimub järjekordne omapärane tänuüritus Corelli headele toetajatele.

19.-22. juulil aga saab nautida sarja „Eesti mõisad 2012“ kontserte Suure-Kõpu, Saka, Vihula ja Uderna kaunites mõisates, kus lisaks juubilarile osalevad ka Guido Kangur ja Jüri Kuuskemaa. Kui alates aastast 1999 on sari igal suvel toetanud nii rahaliselt kui suurema tähelepanuga 12 väikest mõisakooli või –lastekodu, siis sel suvel läheb publiku ja metseenide sihtannetustest kogutav summa esmakordselt eakatele inimestele – Uderna mõisa hooldekodu vanakestele. Sarja abiga saab SA Uderna Hooldekodu alustada vanakeste turvalisuseks olulise mõisa välisvalgustuse fondiga.

Ammustel aegadel 1991-92 tekkis sellise ajastu pillidel musitseeriva ansambli loomise mõte koos Eesti riigi taasiseseisvumisega ning tänaseks oleme jõudnud pideva ja suure publikuhuviga kontserttegevuseni muusikasalongides, kirikutes ja mõisates nii Tallinnas kui üle kogu Eesti.
Kontsertidest lähemalt on näha ka www.corelli.ee ja www.facebook.com/corellimusic
Corelli Metseenide Klubi www.corelli.ee/metseenid

TOOMPEA MUUSIKASALONG eksklusiiv - ilmaliku müsteeriumi ÖÖkontserdid!

Naudi Tallinna vanalinna endiste aegade legende ja müstilisi kogemusi eksklusiivsetel ÖÖkontsertidel! Iidse Tallinna südames, endises aadlipalees asuv miljonivaatega hubane Toompea muusikasalong ühendab vana ja uue, ajaloohämarused ja säravad kaasaja loojad, armastajad ja elupõletajad ning pakub publikule taas Tallinna legendide ainelise põneva valguslahendusega lavastatud ilmaliku müsteeriumi, mis oli ka Eesti Teatriliidu aastapreemia 2011 nominent!

KONTSERT-ETENDUSED Vanalinna Päevadel
27. mai 2012 kell 22 Toompea muusikasalong (Kohtu 6, Tallinn)
28. mai 2012 kell 22 Toompea muusikasalong (Kohtu 6, Tallinn)

Märt-Matis Lill -
ilmalik müsteerium „ARMASTAJAD JA ELUPÕLETAJAD"

ESINEJAD:
Barokkansambel CORELLI CONSORT (eri ajastute pillidel)
Jutustaja: NERO URKE (legendide tegelased, kummitused)

JUUBELIKONTSERT-
Barokkansambel CORELLI CONSORT 20!

27.06.2012 kell 19.00
Mustpeade Maja Valge saal, Tallinn

Eesti tuntuim barokkansambel Corelli Consort tähistab oma 20. sünnipäeva. Mustpeade Maja juubelikontserdil saab nautida barokiaja meistrite Corelli, Purcelli jt imekaunist muusikat endisaegsetel pillidel. Õhtu lõpetab maiuspalana J.S. Bachi KOHVIKANTAAT, humoorikas kohvitamise ajalugu barokiajast, mil see seni tundmatu jook Euroopasse jõudis. Vaene isa on mures tütrekese liigsuure huvi pärast uue moeröögatuse - lõputu kohvijoomise vastu. Ehk tuleb tuttav ette ka tänapäeval...?
Naudi endiste aegade stiili ja elegantsi!

ESINEJAD:
Juubilar CORELLI CONSORT ajastu pillidel
Hele-Mall Leego - Lieschen (sopran), Tiit Kogermann - Jutustaja (tenor), Uku Joller - Schlendrian (bass-bariton)

Jõuluajal 2009 tegevust alustanud Corelli Metseenide Klubi teine omapärane tänuüritus toimub enne juubelikontserti kell 17.30 Mustpeade Majas, kuhu on oodatud kõik senised liikmed ja uued liitujad.
Lisainfo klubi tegevuste ja liitumise kohta aadressil: www.corelli.ee/metseenid

Kontserdisari EESTI MÕISAD 2012
19.07.12 Suure-Kõpu mõis (Viljandimaa)
20.07.12 Saka mõis (Ida-Virumaa)
21.07.12 Vihula mõis (Lääne-Virumaa)
22.07.12 Uderna mõis (Tartumaa)
Toetame koos Uderna mõisa hooldekodu vanakesi!

Agentuur Corelli Music jätkab juba kolmeteistkümnendat aastat toimuva suvise menuüritusega. Heategevuslik kontserdisari „Eesti mõisad 2012" - see on arhitektuur, muusika, ajalugu, metseenlus, mõisaromantika, kunstipärandi hoidmine. Sari on 12 aasta jooksul mänginud 54 erinevas mõisas üle Eesti ja toetanud 12 väikest mõisakooli või –lastekodu. Sel aastal läheb toetus esmakordselt eakatele inimestele, Uderna mõisa hooldekodu vanakestele.

ESINEJAD:
Barokkansambel CORELLI CONSORT ajastu pillidel
GUIDO KANGUR Eesti luuleklassika pärlid
Selgitusi jagavad kunstiteadlane JÜRI KUUSKEMAA
ja TÕNIS KAASIK (Saka mõis)

Festival TALLINNA TORNID
23.-25. august 2012

Erinevad Tallinna tornid ja säravad esinejad!

Festivali avakontsert
23.08.2012 kell 21 Tallinna Teletornis
ESINEJA: Tõnu Naissoo ja ansambel

24.08.2012 – vanalinna tornide päev
25.08.2012 – kaasaja tornide päev

Corelli Music ühendab Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 raames esmakordselt toimunud omapärasel festivalil „Tallinna tornid" iidse linna ajaloo tänapäeva loominguga ning tutvustab linna kuulsat ja täienenud „kilukarbisiluetti" seestpoolt läbi eri ajastute muusika. Keskaegsed linnamüüritornid, kirikud, moodsad pilvelõhkujad - kogu Tallinn täitub muusikaga vastavalt torni ajastule, keskajast ja barokist rahvalike viiside, džässi ja nüüdismuusikani. Stiilsed kontserdid ja kaunis muusika, vabaõhu ühislaulmised, muusikalised jalutuskäigud, suvelõpu päikeseloojakud, hurmavad vaated nii Tallinna linnale kui ka kaugele üle mere - põnevad ettevõtmised läbi kolme päeva ja osalemisrõõm kõigile!

Täpsem info: www.corelli.ee
Piletid: www.piletilevi.ee ja võimalusel tund enne algust kohapeal

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv