Täna algab Clazzis Brasiilia kuu!

02.02.2011
Täna, 1. veebruaril algab Tallinna vanalinnas asuvas džässiklubis Clazz Brasiilia kuu, mille raames astuvad üles mitmed Ladina-Ameerika muusikud ja artistid.
Clazzi lavalaudadel esinevad teiste hulgas Salvadorist pärit vokalist ja laulukirjutaja Simone Moreno ning laulja, koreograaf ja tantsija Flavia Enne Braga.

200 miljoni elanikuga eksootiline Brasiilia koosneb väga erinevatest rahvustest ning kultuuride segunemise tulemusena on see üks kõige mitmekülgsema muusikaga riike. Alates 1. veebruarist on eestlastel võimalus sellest kirevast maailmast osa saada kui džässiklubis Clazz esineb kolm edukat sooloalbumit välja andnud Simone Moreno koos Clazzi igateisipäevase Brasiilia muusika õhtu ansambliga, kuhu kuuluvad pikalt Brasiilias elanud kitarrist Jei Virunurm, Ameerika läänerannikult pärit bassimängija ja laulja James Werts ning trummar Dimitri Nikolajevski.

Simone Moreno alustas laulmist juba 17-aastaselt Salvadori karnevalidel. Pärast kolme soolo-albumit sai Simone’ist tuntud nimi samba ringkondades ning ta muutus tihedaks convidada’ks (külalislauljaks) sambaringides (odas de samba). 2001. aastal kolis Simone kuumast Riost elama külma Stockholmi. Tema enda sõnul oli see vajalik samm, et jätkata arengut laulja ja laulukirjutajana. Simone’i viimastel albumitel segunevad trummid Salvadori tänavatelt ja lumega kaetud Euroopalikud elektriklaverid.

Laupäeval, 5. veebruaril toob külma põhjamaa kliimasse Brasiilia päikest laulja, koreograaf ja tantsija Flavia Enne Braga. Rio de Janeirost pärit laulja ja tantsija, kes on olnud laval pea juba 20 aastat viib Tallinnas läbi ka ainulaadse workshopi. Peale muusika on Flavia õppinud balletti, Aafrika ja Araabia tantse, stepptantsu, flamenkot, Ladina rütme ja capoeira’t. Lauljana, tantsijana või koreograafina on ta koostööd teinud selliste nimedega nagu Rocio Jurado, Joaquin Sabina, Javier Guruchaga, Phill Collins, Lucrecia, Dina Carroll, Monica Naranjo, Sergio Dalma, La Cabra Mecanica, El Combo Linga, Tony Saydo, Ruben Dantas, La Barberia del Sur, Lolita Flores ja Carlinhos Brown. Flava peatub Eestis terve veebruarikuu ning astub Clazzis üles mitmete erinevate projektide raames.

Lisaks mitmetele pidudele ja kontsertitele avatakse reedel, 4. veebruaril Clazzis tuntud fotograaf, disainer ja ilustraatori Martin Lazarevi Brasiilia-teemaline näitus. Tartust pärit kuntsnik on viimase aastad veetnud Ladina-Ameerika rannikul jäädvustades sealset lummavat loodust, inimesi ja ümbritsevat elu.

Peale muusika ja visuaalse naudingu pakub džässiklubi Clazz terve kuu ka Brasiilia teemalist joogivalikut.

Jazz Clubb Clazz on käesoleval aastal oma viiendat tegutsemisaastat tähistav ainulaadne klubi, kus kuuel õhtul nädalas saab nautida elavat muusikat – džässi, bluesi, ladina rütme ja maailma muusikat nii Eesti kui ka välismaiste muusikute esituses ning sinna juurde maitsta kõrgtasemel euroopalikku kööki kuni varajaste hommikutundideni.

Tööpäevadel on sissepääs Clazzi tasuta, täpse programmiga on võimalik tutvuda Clazzi koduleheküljel www.clazz.ee

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"Ütlemata toredad ja sõbralikud teenindajad, soe ja hubane õhkkond, keelt allaviivad toidud, säravad isiksused, haaravad ja meeliülendavad... (5.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv