Clazz Restoran & Club uudised 17.-23. august

17.08.2011
Oleme Clazzi sündmuste kajastamisega jõudnud veinikuusse, Clazzil on uus veinikaart ning allpool tutvustame ka meie parimat sommeljeed - Dimat.

Veinikaardi kokkupanekul lähtusime sobivusest meie menüü toitudega. See on piisavalt lihtne, samas ka mitmekülgne, et igaüks leiaks endale midagi sobivat - nii suur veinisõber kui ka see, kes vahel harva toidu kõrvale klaasi head veini lubab.

Clazzi sommeljee augustikuu veinisoovitused on:
Marlbourough piirkonna Sauvignon Blanc ja Pinot Noir.


Valge veini puhul on jätkuv trend, et vein peab olema hooajale kohaselt mõnusalt värskendav. Inimesed soovivad nautida veini, mis ei jätaks imalat ja rasket järelmaitset ning oleks lihtsasti joodav. Uus-Meremaa Sauvignon Blanc on selles osas ideaalne, temas on puuviljased ja värsked noodid - greip ning karusmarjad. Veini kõrgelt mineraalne lõpp pikendab veelgi meeldivalt maitseid. Sobib väga hästi aperatiiviks, salatite ja kitsejuustu juurde.

Kuigi punast veini ei peeta tihtipeale suveveiniks ei tasu siiski teda päris kõrvale heita. Kergelt jahutatud Uus-Meremaa Pinot Noir sobib mõnusasti sumedate suveõhtute kaaslaseks. Tema aroomis kui ka maitses on tunda vaarikaid ja kirsse ning taamal õrnad tammised noodid. Sobib väga hästi metsalindude, kana ja medium veise välisfileega.

Meie parim sommeljee

Dimat, Clazzi esibaarmani ja parimat sommeljeed, võib julgelt pidada üheks jazzklubi visiitkaardiks. Dima oma tugeva mehise olekuga sisendab eelkõige usaldust ja turvatunnet mitte ainult klubi külalistele, aga ka oma kollektiivile.

Dima enda sõnul on sommeljee-amet ja veinikoolitused tema jaoks alles uus avastus, kuid ühtlaselt ka võimalus ennast kõrgemale tasemele viia.
"Omandasin sommeljee hariduse teadlikult, see meeldis ja huvitas. Tahan tegeleda sellega, mis mitte ainult raha sisse toob, aga ka pinget pakub. Kui olen vana, ostan endale Prantsusmaale oma veiniaia ja teen veini ka," lubab Dima.

Dima on Clazzi läbi viinud mitmeid veinikoolitusi ning tagasiside tema tööle on olnud väga positiivne.
"Ma ei võta seda ametit kui ainult koolitaja rolli, minu eesmärk on ennast selles vallas sügavuti arendada," ütleb Dima. "Mida rohkem inimestele räägin, seda rohkem ise asja uurin ja oskan edasi anda. Enne kui inimesed sööma asuvad, võiksid nad alati paluda veinieksperdil kasvõi natuke juurde rääkida - see annab lõunale väga palju särtsu juurde. Vähemalt Clazzis saame seda oma külastajatele pakkuda," lubab Dima.

Dima arvab, et veinimaailma tundmine on oluline ja seda mitte ainult moe pärast, vaid need teadmised on igapäevaseks otstarbeks, vajalikud nii poes kui restoranis käies. " Veinimaailm on piiritu ja hästi huvitav. Iga uus pudel on nagu aardekirst, mida avades naudid. Igaüks, kes on kunagi avastanud aroomide maailma on, jääbki sinna ja ei jäta seda," kirjeldab Dima oma tööd ja kirge.

17.08, kolmapäev kell 22
The Old New Thing: Tape That

Groove, Jazz, Soul

Marilin Kongo ja Eduard Akulini koostöö algas aastaid tagasi, kui nad moodustasid ansambli Lin’s System. 2010. suvel tekkis idee vahelduseks teha midagi erinevat ja nii sai alguse projekt Tape That.

Tape That esitab omamoodi ja üllatuslikke rock- ja popmuusika töötlusi, kaverdades selliseid bände nagu Radiohead, Yes, Soundgarden, Prince, Sting, Depeche Mode ja ka muid tuntuid ja vähemtuntuid artiste. Laval sünnib põnevaid improvisatsioone ja palju ootamatuid lahendusi. Ja see kõik on jazz!

Laulab särav Marilin Kongo (Lin’s System, Kongomania), trombooni mängib Eduard Akulin (Lin’s System, Estonian Dream Big Band, NYYD Ensemble), kontrabassi noor ja andekas Peedu Kass, üllatusena istub klaveritoolil Lin’s System’i trummar ja ka paljudest teistest bändides trumme mänginud (Smilers, EDBB, Dagö) Petteri Hasa, ja TT mootoriks trummitoolil istub ei keegi muu kui Toomas Rull (Ultima Thule).

Sissepääs TASUTA!

18.08, neljapäev kell 22 / LIVE 23
Jazz With Me: Anna Kutšinskaja, Holger Marjamaa
DJ Sander Mölder

Groove, Nu-jazz, Soul

Neljapäeva õhtutel segunevad Clazzis klassikaline jazz ja moodsad elektroonilised klubibiidid - sel korral souli, r&b ja groove'i võtmes. DJ Sander Mölder valib muusikat 22-04, kell 23 liituvad temaga Anna Kutšinskaja (vokaal) ja Holger Marjamaa (klahvpillid).

Algus 22, Live 23

Sissepääs TASUTA!

19.08, reede kell 22 / LIVE 23
COLOURS: Phil Asher (Restless Soul / UK)
DJ Sander Mölder

Nu-jazz, House, Latin

Phil Asher on üks Inglismaa viljakamatest dj-dest ja produtsentidest, kes on progressiivse muusika maastikul tegutsenud juba rohkem kui 20 aastat.

Phil on välja andnud üle 200 oma loo, lisaks lugematu arvu remikse. Oma esimestest plaadimängimistest Londoni esimeses house-muusika klubis Delirium 1991. aastal on tee viinud teda üle terve Inglismaa, lisaks tuuridele üle kõikide kontinentide. Muusika keskel juba varajasest noorusest, olid ühed tema esimestest töökohtadest Quaff Records ja Vinyl Solution - Londoni ühed parimatest plaadipoodidest, kes olid väga olulisel kohal house'i ja soulful muusika levitamises.

Koos Luke McCarthy'iga pani Phil aluse produktsioonitiimile Restless Soul, kuhu kuuluvad veel Dominic Jacobson, Taxi Driver, Aaron Ross, Felix Hopkins, Jose Carretas, Bopstar ja Cragi Whitfield. Phili muusikat on ilmunud ka tema erinevate artistinimede all ning teda peetakse ka üheks Lääne-Londoni broken beat scene pioneeriks. Koos Dego, I.G. Culture'iga pandi alus CO-OP pidudele.

Pärast aastaid teiste artistide jaoks muusika produtseerimist palus Prantsusmaa plaadifirma Versatile 2002. aastal tal sooloalbumi salvestada. Tulemuseks oli "Sweet and Sour" - segu Phili eklektilistest muusikalistest eelistustest. Co-op'i hümn "Having Your Fun" on kõlanud väga erinevate muusikastiilidega tantsupõrandatel üle maailma.

Hetkel teeb Phil koostööd kahe uue laulukirjutajaga - Shea Soul ja Zansika. Nende lugusid on ilmunud näiteks Seasons Recordings'i, Raw Fusion'i ja Loungin'i plaadifirmade alt. Tema viimane album kannab nime "Deep Electronic Sound", ilmunud artistinime Phlash & Friends alt ning sealt leiab koostööd näiteks Shea, Zansika, Light Particle, Mark de Clive-Lowe, Karizma, Zaf, Danny Huckridge, Lady Alma, Ommas & Benji B, Sandra Nkakega. Lisaks peaks Phil'ilt sel aastal ilmuma funkbändi Restless Soul Fun Band täispikk album.

+ DJ Sander Mölder

Pilet 6.5 eur

20.08, laupäev kell 22 / LIVE 00
Forward: State of Zoe
DJ Rhythm Doctor

Nu-jazz, Soul

State of Zoe, varasema nimega Under Construction on electronic/jazz/chillwave/synthpop bänd mille asutamine oli õnnelik juhus. 2010. aasta augustis panid produtsent, helilooja ja multiinstrumentalist Sander Mölder ja laulja Anneliis Kits aluse pop-eletronic koosseisule, mis oktoobrikuu lõpuks arenes niivõrd kaugele, et anti välja Stereo Spectrum`i EP „Conciliation“. Peale mõnda avalikku esinemist hakkas duo töötama Sandri veidi rohkem jazzile suunatud muusikaga, mida nad olid ka paaril korral varem koos saksofonist Indrek Varendiga esitanud. Sel ajal veel nime Under Constuction kandnud trio juhatas sisse 2010. aasta Sügisjazzi raames esinenud Tortured Souli kontserdi.

Nädal enne kontserti pidi bänd tegema ootamatuid muudatusi oma koosseisus ning asendama saksofonist Indrek Varendi klahvpillimängija Talis Paidega. Bändiga ühines ka Kristjan Kallas trummidel. Kontsert oli edukas ning kogu kontseptsioon hästi toimiv. Kuna bändi Under Construction liikmed tundsid omavahel tugevat ideelist ning kontseptuaalset sidet, siis andis see lükke edasise bändi State of Zoe kujunemisele.

Pärast esimest edukat esinemist Rock Cafe`s sai bänd mitmeid esinemisvõimalusi üle Eesti, astudes üles erinevate nimede all. Sai selgeks, et projektipõhine nimi tuleb seljataha jätta ning luua bändile ametlik nimi. Kuna lauljatar Anneliis Kits oli selleks ajaks Eesti jazz- ja popmuusika valdkonnas endale juba artistinime Zoe all tuntust kogunud, siis saigi bändi nimeks State of Zoe. State Of Zoe on välja andnud kaks demolugu „Imaginary“ ja „Part time“ ning lindistab uut materjali nende esikalbumiks, mis peaks ilmuma selle aasta lõpuks.

Koosseis:
Anneliis Kits - vocals/electronics
Sander Mölder - samples/keyboard/synth
Talis Paide - samples/synths
Peep Kallas - drums

22 DJ Rhythm Doctor
00 State of Zoe

Pilet 6.5 eur

21.08, pühapäev kell 21
SELECTS: Mairo Marjamaa

Jazz

Pühapäeviti mängivad erinevad külalised Clazzis oma plaadikogust hoolikalt valitud muusikat. Külalisteks on dj-d, muusikud, näitlejad, poliitikud, melomaanid, džässieksperdid, avaliku elu tegelased - inimesed, keda ühendab armastus muusika vastu.

Sel korral on külas tõusev täht Eesti džässimaastikul - saksofonist Mairo Marjamaa. Mairo on koos mänginud smooth jazzi staari Eric Marienthali ja Dean Browniga, koos venna Holgeriga veetakse ka bändi Marjamaa Brothers. Nende muusika liigub smooth jazzist souli ja RnB-ni, hetkel salvestatakse bändi debüütalbumit.

Sissepääs TASUTA!

22.08, esmaspäev kell 22
Dance With Me: Susanna Aleksandra Trio

Jazz

Susanna Aleksandra ja Rain Rämmal kohtusid 2007. aastal, kui algas ettevalmistumine Rainbow jazz konkursiks. Hiljem jätkus tihe koostöö ning loodi bänd, millega on esinetud ka Soomes ja Hispaanias. Susanna kvintett keskendub pehmemale jazzile ning ka põhjamaise ehk nordic jazzi selgele ja puhtale harmooniale. Repertuaaris on nii jazzi klassikat kui ka oma seadeid tuntud lugudest - swingist ja bossast groove'ini.

Sissepääs TASUTA!

23.08, teisipäev kell 22
Brazilian Night: Denise Fontoura Band (BRA / EST)

Brasiilia rütmid, Latin jazz

Tõenäoliselt on tegu kõige kuumema peoga teisipäevases Tallinna öös, mille üheks tõmbenumbriks on kindlasti tõmmunahaline samba-, salsa- ja jazzilauljatar Brasiiliast – Denise Fontoura! Denise lauljakarjäär sai alguse kauges Rio de Janeiros, alates 2008. aastast elab ta aga Eestis ja teeb edukat koostööd erinevast rahvusest muusikutega - Jason Virunurm kitarril, James Werts bassil ning Dmitri Nikolajevski trummidel. Bändi ettekandes domineerib autentne Brasiilia muusika koos kõige sinna juurde kuuluvaga.

Sissepääs TASUTA!

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"Ütlemata toredad ja sõbralikud teenindajad, soe ja hubane õhkkond, keelt allaviivad toidud, säravad isiksused, haaravad ja meeliülendavad... (5.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv